Ställ en fråga

Vill du ha ett personligt svar på en fråga som rör inflammatorisk tarmsjukdom som t ex Crohns sjukdom eller ulcerös kolit, kan du här ställa en fråga och få svar från någon av våra fyra experter. Svar på din fråga får du inom cirka 3 veckor. Var beredd på att din fråga kan komma att publiceras om den bedöms vara av allmänt intresse.

Ställ en fråga

Våra experter

Här hittar du en presentation av de experter som varit med och besvarat frågorna på den här sidan.

Perjohan Lindfors

Gastroenterolog

Perjohan Lindfors är överläkare, specialist i gastroenterologi och hepatologi, och har daglig kontakt med patienter som lever med inflammatoriska tarmsjukdomar. Perjohan är idag VD/verksamhetschef på Gastromottagningen City, en del av Sollentuna Specialistklinik, Praktikertjänst.

Kajsa Asp Jonson

Dietist

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist och personlig tränare. Här har hon besvarat frågorna om kost och hälsa i samband med IBD. Kajsa har femton års erfarenhet som dietist och har jobbat på Karolinska sjukhuset och Universitetssjukhuset i Lund. Numera driver hon det egna företaget Mersmak kommunikation, där hon bland annat skriver artiklar och håller föreläsningar om mat, hälsa och prestation.

Ann-Charlotte Eliasson

Sexolog

Ann-Charlotte Eliasson är sexolog och har besvarat frågorna som rör samliv och relationer i samband med inflammatoriska tarmsjukdomar. Ann-Charlotte Eliasson har erfarenhet av IBD genom att hon varit verksam i mer än tio år på en gastro- och kolorektalavdelning respektive på Smärtcentrum på Östra sjukhuset i Göteborg.