Ställ en fråga

Vill du ha ett personligt svar på en fråga som rör inflammatorisk tarmsjukdom som t ex Crohns sjukdom eller ulcerös kolit, kan du här ställa en fråga och få svar från någon av våra fyra experter. Svar på din fråga får du inom cirka 3 veckor. Var beredd på att din fråga kan komma att publiceras om den bedöms vara av allmänt intresse.

Ställ en fråga

Kommer fläckarna i ansiktet från Crohns sjukdom?

Hej.
Det talas ofta om hudförändringar i samband med Crohns sjukdom. Hur ser dessa ut? Jag har en massa vita prickar på armar och ben plus en hel del bruna fläckar i ansiktet. Är det något som man kan härleda till sjukdomen?

Ann-Charlotte


Hej Ann-Charlotte
Utslag och symtom från huden kan ibland vara kopplade till Crohns sjukdom. Om man har sådana symtom så är det viktigt att man påtalar detta för sin behandlande läkare. Många gånger kan det vara värdefullt att också träffa en specialist i hudsjukdomar. Det finns ju många skäl till hudsymtom och det vanligaste är trots allt inte Crohns sjukdom.


Tyvärr kan jag inte specifikt uttala mig om dina hudförändringar men på din beskrivning så låter det inte typiskt för Crohnrelaterade hudsymtom.

Med vänlig hälsning
Perjohan Lindfors
Gastroenterolog