Ställ en fråga

Vill du ha ett personligt svar på en fråga som rör inflammatorisk tarmsjukdom som t ex Crohns sjukdom eller ulcerös kolit, kan du här ställa en fråga och få svar från någon av våra fyra experter. Svar på din fråga får du inom cirka 3 veckor. Var beredd på att din fråga kan komma att publiceras om den bedöms vara av allmänt intresse.

Ställ en fråga

Kan något vid operation ha missats?

Hej!
Jag opererade bort ca 25 cm tunn- o tjocktarm i februari pga att min inflammation inte ville ge med sig trots medicinering. Nu har jag återigen fått ett skov med allt vad det innebär, feber, magsmärtor, trötthet, illamående, aptitlöshet o nedstämdhet, mina vita blodkroppar är förhöjda och calprotectin var fördubblat sen innan operationen. Är det vanligt att kunna få ett nytt skov så snart efter en operation eller kan det ha missats något vid operationen? Tacksam för er sida med alla bra svar man får.
//Cecilia


Hej Cecilia
När ett skov kommer är tyvärr oförutsägbart, det har nu gått ca 6 månader sedan din operation så jag tror att det handlar om ett ”nytt skov” och inte att det har något att göra med att man ”missat något” vid operationen. Det är nu viktigt att du får optimal medicinsk behandling eftersom din sjukdom åter är aktiv.

Med vänlig hälsning
Perjohan Lindfors
Gastroenterolog