Ställ en fråga

Vill du ha ett personligt svar på en fråga som rör inflammatorisk tarmsjukdom som t ex Crohns sjukdom eller ulcerös kolit, kan du här ställa en fråga och få svar från någon av våra fyra experter. Svar på din fråga får du inom cirka 3 veckor. Var beredd på att din fråga kan komma att publiceras om den bedöms vara av allmänt intresse.

Ställ en fråga

Har mina luftvägsinfektioner med min behandling att göra?

Hej,
Jag står på immunomodulerande behandling och en biologisk behandling sedan ett antal år. Jag tycker att när jag blir infekterad, så går mina luftvägsinfektioner "aldrig" över, utan sätter sig stenhårt fast i bröstet och jag känner mig sjuk jättelänge. Har det samband med min behandling och vad kan jag göra?

Helena


Hej Helena
Den behandling du får (biologisk och immunosupprimerande) ges för att minska inflammationen i tarmen och man blir då ibland också mer känslig för infektioner. Om man uppnår en god behandlingseffekt kan man så småningom överväga att minska på medicineringen för att minska på infektionskänsligheten. Detta måste förstås bedömas av ansvarig läkare i det enskilda fallet. Jag tycker att du ska ta upp frågan med din behandlande läkare.

Med vänlig hälsning
Perjohan Lindfors
Gastroenterolog